frilansjournalist och författare

 

Hej!


Mitt jobb är att lyssna och läsa, tänka och skriva. Jag skriver samhällsjournalistik i form av artiklar och böcker. Ämnen jag återkommer till är kommunikation, konsumtion, skola, arbetsliv, invandring och språk.


Jag dras till utmanande frågeställningar: Kan det vara en tillgång att tala bruten svenska? Är mobiltelefonen frihet eller fängelse? Eller den fråga jag ställer i min senaste bok: Varför köper vi sådant vi inte behöver?


I Yes! Därför köper vi det vi inte behöver vrider och vänder jag på konsumtionssamhällets drivkrafter. Spåren pekar i många riktningar – ekonomi, politik, psykologi och biologi – och fokuseras kring insikten att vi människor kan skapa ett samhälle bortom konsumismen. 


När jag skriver för tidningar är ämnet ofta skola och lärande. Bland mina viktigaste uppdragsgivare finns Pedagogiska magasinet, Chef & Ledarskap och LÄRA Stockholm. Men jag skriver även samhällsjournalistik med bredare anslag till exempel i DN, i facktidningen Publikt och i klimatmagasinet Effekt. Jag håller också gärna föredrag och tar uppdrag som samtalsledare. Dessutom skriver jag skönlitteratur; år 2008 kom min första roman. 


Jag är medlem i Journalistförbundet och i Sveriges författarförbund och sitter i styrelsen för Författarförbundets fackbokssektion Minerva. Min bas finns i Stockholm.


Vi hörs!

Katarina Bjärvall
Bokbindarvägen 80, 1/2 tr
129 34 Hägersten


08-30 51 81
mobil 073-646 79 76
katarina.bjarvall@gmail.com

Foto: Andreas Lübeck